אם הלכתם ברחוב ובלי משים נכנסתם לקונדיטוריה או למאפיה, סביר להניח שמה שמשך אתכם פנימה זה תצוגת המאפים והעוגות המעוצבות שהייתה במקרר העוגות. קונדיטוריית בוטיק או קונדיטוריה תעשייתית, כל אחת חייבת שיהיה לה מקרר עוגות.
מקרר תצוגה לעוגות מקיים בעצם שתי מטרות. לשמור על טריותן של העוגות ולמנוע את קלקולן והצגת מלאי העוגות לראווה, כדי שהלקוחות יוכלו להתרשם.
מקרר ויטרינה לעוגות הוא מקרר שקוף המאפשר להציג את העוגות בצורה אטרקטיבית, שתמשוך תשומת לב, תעורר עניין ותגרה את החך. בהתחלה העיניים עובדות ואז מזמינים, טועמים ונהנים.
לא תמיד המקרר היקר או המאובזר ביותר הוא מה שעונה על צרכי העסק. חשוב להבין מה ממדי המקרר הנדרשים בהתאם לכמות העוגות המוצגות בו, מהי מסגרת התקציב איפה הוא ימוקם ומה היא תכליתו.
חשוב מאוד לדעת מה מתאים לעסק ומה ימשוך לקוחות. למשל, מקרר עוגות דלפקי הוא פונקציונאלי ומאפשר גם עבודה עליו, אך הוא לאו דווקא מיועד לתצוגה, אלא לשמירת העוגות בקירור לפני הוצאתן למקרר העוגות.
הרבה ממקררי העוגות יש בהם פונקציה של מקפיא עוגות. מקפיא תצוגה לעוגות מתאים לעוגות שונות בסגנון מוס וכך הן נשמרות בצורה המיטבית עבורן וגם מוצגות לראווה.