מעל מ-30 שנות ניסיון בתחום
מגוון רחב של דגמים ומידות
יעוץ וליווי בהקמת חנויות מזון, שרות טכני רחב בפריסה ארצית
מקצועיות ויחס אישי לכל לקוח

טיפים לבחירת מקרר לקצביה

6.01.2020
טיפים לבחירת מקרר לקצביה

קצביה היא מקום שיש בו מכירת בשר טריים וקפואים וישנן תקנות ברורות איך צריך לשמור ולאחסן אותם. מדובר גם בהגיינה אך גם בשמירה על מזון שמקורו מן החי ויש חשיבות גבוהה לשמירה על כל הסטנדרטים הגבוהים ביותר על מנת ששום חלק מהבשר לא יתקלקל, חלילה, מה עלול לפגוע גם בבריאותם של הלקוחות שיצרכו את הבשר. מסיבות אלה – כאשר מקימים אטליז חדש, משפצים או משנים את האטליז הקיים – חשוב לבחון את האפשרויות שקיימות כיום בתחום של מקררים שמתאימים לקצביות וכך לבחור את המקרר הכי מתאים ונכון. כל בעל אטליז צריך לבחון את הקריטריונים והדרישות שלו ולא בהכרח מקרר שמתאים לקצביה אחת יתאים גם לאחרות. כאן נכנסת לתמונה ההתאמה האישית של המקרר.

בחירת מקרר לקצביה

אין עוררין על כך שבשר טרי חייב להישמר בקירור מוקפד ונכון. המקררים השונים שמתאימים לקצביות כיום נבדלים זה מזה בעיקר בגודל שלהם, בתצורה שלהם (האם הם בצורת מקרר דלפקי או ארון אחסון עם מדפים ומגירות) ובמידות התאים. יש הבדל מבחינת המידות בין אחסון של חלקי עוף שהם קטנים יחסית לבין חלקי בקר שלמים שדורשים הרבה יותר מקום ודורשים גם הם קירור של כל אורכם ורוחבם. להלן כמה טיפים שיעזרו לסדר את המחשבות לקראת קניית מקרר לקצביה ואפשר יהיה בעזרתם גם לאפיין את המקרר הדרוש שהכי יתאים לכל קצביה –

גודל ומידות – הגודל והמידות של המקרר קשורים ישירות לגודל החלל של הקצביה עצמה. ייתכן מאד ויש בה חפצים גדולים נוספים כמו אזור שטיפה, משטח עבודה לפירוק או חיתוך של בשר וכמובן מקפיאים לאחסון בשר קפוא והמקרר החדש שאמור להיות ממוקם צריך למצוא את המקום המתאים והנכון בדיוק בין כל חפצים אלה.
משטחי עבודה – נוח מאד שמשטח העבודה מהווה חלק מהמקרר או שיהיה מותקן בצמוד אליו. כך לא צריך להעביר את חלקי הבשר ממקום למקום ואפשר להחזיר מיד למקרר את החלקים העודפים, אלה שאין בהם צורך.
חברת יצרן – ישנן כיום בשוק כמה חברות יצרן שכדאי לדעת עליהן ונחשבות למובילות בתחום. כמובן שכל בעל קצביה רוצה שהמקרר והציוד שיש לו בעסק יהיו באיכות גבוהה ומתוצרת חברה מוכרת ולכן חשוב מאד גם לשים לב לחברה שמייצרת את המקרר, לנציגות היבואן שלה בארץ ולתנאי האחריות והתמיכה לאחר הרכישה.
מקררים ליישון – מקובל מאד לראות בקצביות רבות מקררים שגם דואגים לקירור הבשר וגם מעבירים אותו תהליך של יישון. במידה ובקצביה מציעים ללקוחות בשר מיושן כדאי מאד לבחון את סוגי המקררים האלה ולבחון את האפשרות לרכוש מקרר מסוג זה.
טווחי טמפרטורה – בשר שחייב להישמר בטמפרטורה הנכונה על מנת למנוע כל סיכון, ולו הקטן ביותר, להתפתחות חיידקים או לקלקול שלו. כאשר בוחנים סוגים שונים של מקררים יש משמעות לטווח הטמפרטורה שהמקרר יכול לאפשר ונתון זה יהיה מצוין בדרך כלל בצורה מאד ברורה.

מקרר נכון לקצביה – שקט נפשי לבעלים וללקוחות!

יש דברים שחייבים לקחת ברצינות ולהקדיש להם לא מעט זמן ומחשבה. בחירת מקרר שמיועד לשימוש בקצביה היא אחד מהדברים האלה. כל בעל קצביה רוצה להציע לקהל הלקוחות שלו את הבשר האיכותי ביותר ולשם כך עליו להצטייד בכל המכשירים, המכונות, משטחי העבודה והחפצים הטובים ביותר שיעזרו לו לשמור על רמה גבוהה של ביצועים, חיתוך ומוצר. בחירה של המקרר הנכון היא רק חלק אחד ומהותי שעליו מבוססת פעילות האטליז כולו.

שמירה על איכות הבשר

בתור בעל קצביה אתה רוצה למכור בשר איכותי ככל שניתן ושהלקוחות יתנו את ההמלצות שלהם בהתאם ולכן קניית מקרר איכותי ששומרת על איכות הבשר וטריותו גבוהה בהחלט. בנוסף, תמיד צריך להיות מוכן לגרוע מכל ולנסות להיות ערוך לכל תרחיש כי לסחורה אין תוקף לעדי עד. ולכן על מנת למנוע מצב בו לפתע כל הסחורה מתקלקלת לחשוב שתתייעץ עם חברה המשווקת גנרטורים להשכרה שיכולה לעזור לך בהכנה לתרחישי אימה שכאלה.

כתובתינו
תל-אביב, רח’ דרך בן צבי 31, מיקוד 68103
072-3318440
מנהל מכירות: 072-3318440
טלפון משרד: 03-6817989
כתובתינו
תל-אביב, רח’ דרך בן צבי 31, מיקוד 68103
עקבו אחרינו בפייסבוק
2024 © כל הזכויות שמורות